Google’ın Nest Renew Hizmeti, OhmConnect ile Birleşerek Enerji Dönüşümünde Öncü Bir Adım Atıyor

Google’ın Nest Renew Hizmeti, OhmConnect ile Birleşerek Enerji Dönüşümünde Öncü Bir Adım Atıyor

Google’ın Nest Renew hizmeti, Google’dan ayrılarak, OhmConnect enerji yönetim platformuyla birleşerek Renew Home adında yeni bir şirket kurma kararı aldı. Bu adımı atan ve yeni şirkete 100 milyon dolar yatırım yapan girişim sermayesi şirketi Sidewalk Infrastructure Partners (SIP), bu girişimin “ülkenin en büyük enerji dönüşüm kaynağını” oluşturacağını duyurdu.

Nest Renew ve OhmConnect, akıllı ev kullanıcılarına, mevcut olduğunda daha ucuz veya daha temiz enerjiden yararlanma imkanı sunan bağlı cihazlar aracılığıyla enerji tasarrufu sağlama konusunda yardımcı olmaktadır. 2021’de piyasaya sürülen Nest Renew, Google Nest Thermostat kullanıcılarının HVAC sistemlerinin enerji tüketimini optimize ederek tasarruf etmelerini sağlayan bir hizmettir.

OhmConnect, kullanıcılarına yoğun enerji tüketim dönemlerinde tüketimlerini azaltmaları karşılığında ödeme yapmaktadır. Şu anda Kaliforniya, Teksas ve New York’ta 220.000’den fazla ev sahibine, Ohm akıllı prizler ve akıllı termostatlar aracılığıyla tasarruf etmelerinde yardımcı olmaktadır. OhmConnect, Kaliforniya ve New York’ta elektrik şirketleriyle işbirliği yaparken, Teksas’ta kendi elektrik sağlayıcısı olarak faaliyet göstermektedir.

Google sözcüsü Patrick Seybold, The Verge’e yaptığı açıklamada, Nest Renew müşterilerinin bu değişiklikten etkilenmeyeceğini belirtti. Seybold, “Renew Home, Nest Renew hizmetini desteklemeye devam edecek ve müşterilerin sorunsuz bir deneyim yaşamalarını ve zaman içinde geliştirilmiş deneyimlerden faydalanmalarını bekliyoruz” dedi.

Renew Home, OhmConnect’in ev enerji yönetimi platformunu Google Nest’in “müşterilere daha ucuz ve daha temiz enerji sağlama konusundaki liderliği” ile birleştirerek, akıllı evlerin ve cihazların sanal enerji santralleri olarak çalışmasına yardımcı olmayı hedeflemektedir.

SIP CEO’su Jonathan Winer, bir blog yazısında, “Renew Home’un sektördeki ortaklarla işbirliği yaparak, karbonsuz bir geleceğe güç sağlamak için ihtiyaç duyulan daha dinamik enerji şebekesini mümkün kılacak olan sanal enerji santrali (VPP) endüstrisinin büyümesini hızlandıracağına inanıyoruz” ifadesini kullandı.

Sanal enerji santralleri, yazılım kullanarak akıllı ev gruplarını koordine ederek (araçtan şebekeye şarj, ev güneş sistemleri ve ev pilleri aracılığıyla) şebekeye gerektiğinde enerji sağlayabilen ve dinamik olarak ayarlanabilen akıllı termostatları kullanarak veya bağlı cihazları kapatma gibi yöntemlerle şebeke talebini azaltmaktadır.

Sidewalk Infrastructure Partners, Google’ın ana şirketi Alphabet’i ana yatırımcı olarak belirtirken, Renew Home’a 100 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiğini açıkladı. Google, yeni şirkette azınlık hissedarı olarak kalmaya devam edecektir. Nest Renew hizmeti ise düzenleyici onaya tabi olan anlaşma tamamlandığı sürece Google bünyesinde kalacak.