Vital Enerji ve Solenis’den Sürdürülebilirlik Ortaklığı

Vital Enerji ve Solenis’den Sürdürülebilirlik Ortaklığı

Vital Enerji, Bradford’daki tesisinde karbon tüketimini azaltmak amacıyla Solenis ile iş birliği yaparak enerji merkezini yükseltme ve işletme konusunda 17 yıllık bir ortaklık kuruyor. Bu kapsamda mevcut birleşik ısı ve güç (CHP) sistemini yükseltecek, verimliliği artırmak için iki yeni buhar kazanı kuracak ve yeni bir kontrol sistemi uygulayacaktır.

İnşaat tamamlandıktan sonra Vital Enerji, enerji merkezini 15 yıl boyunca işletecek ve bakımını yapacak. Bu enerji hizmetleri anlaşması (ESA), karbon ve mali tasarrufları garanti ederek, kullanılabilirliği optimize etmeyi ve enerji tüketimini en aza indirmeyi amaçlamaktadır.

Vital Enerji Genel Müdürü Ashley Malin, “Bu yeni ortaklıkla Solenis’in net sıfıra giden yolundaki adımlara katkıda bulunmaktan memnuniyet duyuyoruz ve önümüzdeki 15 yıl boyunca enerji tedarik esnekliğini artırmak için çalışıyoruz” dedi.

Solenis Saha Müdürü David Calder ise “Vital Enerji ile ortaklık, Solenis için net sıfıra ve sürdürülebilirliğin devamına yönelik önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.