DNV, Açık Deniz Rüzgar Projeleri İçin Yeni Bir Ortak Endüstri İnisiyatifi Başlattı

DNV, Açık Deniz Rüzgar Projeleri İçin Yeni Bir Ortak Endüstri İnisiyatifi Başlattı

Bağımsız enerji uzmanı ve güvence sağlayıcısı DNV, açık deniz rüzgar çiftlikleri için özel olarak tasarlanmış beton yüzdürücüler için gereksinimleri optimize etmeyi amaçlayan Concrete FLOW adlı yeni bir Ortak Endüstri Projesi (JIP) başlattı.

Beton yüzdürücüler, genellikle deniz tabanına bağlanan ve üzerine ekipman monte edilebilecek temeller olarak kullanılan yüzen veya yarı dalgıç yapılardır. DNV’nin başlattığı Concrete FLOW projesi, açık deniz rüzgar endüstrisinde beton yüzdürücülerin üretimi için küresel standartları yeniden tanımlamayı amaçlıyor. Lansman toplantısında yer alan 14 kilit ortak, sektördeki inovasyonu teşvik etmeyi ve yüzer açık deniz rüzgar enerjisinin geleceğini şekillendirmeyi taahhüt etti.

DNV Yenilenebilir Enerji Belgelendirme Başkan Yardımcısı Kim Sandgaard-Mørk, “Bu girişim, yeni standartlar belirlemek ve mevcut standartlara meydan okumak için işbirliğine dayalı bir çabayı simgeliyor ve yüzer rüzgarın geleceği için zemin hazırlıyor” dedi. Projenin sonuçları, gelecekteki DNV hizmet belgelerine entegre edilerek sektördeki gelişmeye katkı sağlayacak.

Concrete FLOW, beton yüzdürücülerin tasarımındaki özel zorlukları ele alarak, bu alanda küresel standartları iyileştirmeyi hedefliyor. Beton yüzdürücülerin tasarımında önemli olan sızdırmazlık gibi konuların yanı sıra, dayanıklılığı artırmak ve maliyeti düşürmek amacıyla yapılan iyileştirmeler, açık deniz beton yapılarının performansını artırmayı amaçlıyor.

DNV, beton yüzdürücüleri, özellikle daha büyük türbin boyutları için çelik yüzdürücülere göre uygun maliyetli ve çevre dostu bir alternatif olarak görüyor. Concrete FLOW projesi, beton yüzdürücülerin standardını geliştirmeyi ve endüstriyel üretime uygun hale getirmeyi amaçlayarak, açık deniz rüzgar enerjisinin daha sürdürülebilir bir geleceğe taşınmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.