iOS 17.2 Güncellemesi ile iPhone’lar, Flipper Zero Bluetooth Saldırısına Karşı Güvende

iOS 17.2 Güncellemesi ile iPhone’lar, Flipper Zero Bluetooth Saldırısına Karşı Güvende


iOS 17.2 yüklü iPhone’lar artık Flipper Zero tarafından gönderilen açılır pencere bombardımanına maruz kaldıklarında çökme sorunu yaşamıyorlar.

Apple, Flipper Zero ile gerçekleştirilen ve iPhone’ları kilitleyip çökmesine neden olan Bluetooth saldırısını engelledi. Apple resmi olarak bir değişiklik duyurmasa da, ZDNET ve 9to5Mac’in yaptığı testlere göre, şirketin iOS 17.2 sürümünde bu sorunu düzelttiği görülüyor.

Flipper Zero tarafından gerçekleştirilen saldırı, Flipper Xtreme adlı üçüncü taraf bir ürün yazılımı kullanılarak iOS 17.0 çalıştıran iPhone’ları etkiliyordu. Bu saldırı, küçük ve işlevsel bir bilgisayar korsanlığı cihazı olan Flipper Zero’yu içeriyordu. Flipper Xtreme adlı üçüncü taraf yazılım, Flipper’ın dahili Bluetooth radyosu aracılığıyla cihazlara bir dizi Bluetooth uyarısı göndermeyi mümkün kılıyordu.

Bu sorunu önlemenin tek yolu, şimdiye kadar Bluetooth’u tamamen kapatmaktı. Ancak Apple, iOS 17.2 güncellemesiyle bu güvenlik açığını ele almış gibi görünüyor. Flipper Zero ile iOS 17.2 çalıştıran bir iPhone’u kilitlemeye çalışırken, ZDNET ve 9to5Mac, cihazda yalnızca birkaç açılır pencerenin görüldüğünü tespit etti. Neyse ki, bu açılır pencere sayısı cihazın çökmesine neden olacak kadar fazla değildi.

Apple’ın bu düzeltmeyi gerçekleştirmek için tam olarak neler yaptığı hala bilinmiyor. Ancak The Verge, daha fazla bilgi için Apple’a başvurdu ve bir yanıt alındığında makaleyi güncelleneceğini belirtti. Şimdilik, eğer henüz yapmadıysanız, iPhone’unuzu iOS 17.2’ye güncellemenin iyi bir fikir olduğunu hatırlatmakta fayda var.