Hacking Team’in Kurucusu Tutuklandı: Akrabasını Bıçaklama Girişimi İddiası

Hacking Team’in Kurucusu Tutuklandı: Akrabasını Bıçaklama Girişimi İddiası

Teknoloji dünyasının tanınan isimlerinden Hacking Team’in kurucusu David Vincenzetti, casus yazılım şirketinin artık faaliyette olmamasına rağmen, kuzenine yönelik bıçaklama girişimi iddiasıyla tutuklandı. Vincenzetti’nin, eşinin telefonlarına ulaşamaması üzerine başlayan olay, polisin müdahalesiyle sonuçlandı ve Vincenzetti’nin tutuklanmasına neden oldu.

Vincenzetti’nin kadını bıçakladığı ve polisin olay yerine geldiğinde kadını bilinçsiz bulduğu iddia ediliyor. Vincenzetti’nin hakim karşısına çıkmasının ardından iş ve şirketleri hakkında konuştuğu, ancak olaya dair detay vermekten kaçındığı belirtiliyor. Hakim, Vincenzetti’nin akıl sağlığının araştırılmasına karar verdi ve tedbir amaçlı olarak tutuklu kalmasına hükmetti.

Hacking Team, İtalya’da kurulduktan sonra dünya genelinde hükümetlere casus yazılım sağlayan öncü şirketlerden biri haline gelmişti. Ancak güvenlik araştırmacıları, şirketin araçlarının gazetecilere ve muhaliflere karşı kullanıldığını ortaya çıkarınca, Hacking Team büyük bir dikkat çekmişti. Şirket, 2015 yılında yaşanan büyük bir güvenlik ihlali sonrasında zorlu bir süreç geçirmiş ve müşteri kaybına uğramıştı. Yeniden markalaşma çabaları ve satışlarla ayakta kalmaya çalışan şirket, sonunda Memento Labs olarak satılmıştı.