Shadowfax, Bilgisayar Korsanı İddialarıyla Sarsılıyor

Shadowfax, Bilgisayar Korsanı İddialarıyla Sarsılıyor

Hindistan merkezli lojistik devi Shadowfax, bilgisayar korsanı iddialarıyla sarsılıyor. Bir bilgisayar korsanı, ülke genelinde e-ticaret ve hiper yerel platformlara lojistik hizmetler sunan Shadowfax’a ait milyonlarca kullanıcı kaydını sattığını iddia ediyor. Takma adını kullanan bu bilgisayar korsanı, çalındığı iddia edilen verileri belirli bir miktar karşılığında bir siber suç forumunda listelemiş durumda.

Söz konusu listede yayınlanan veriler arasında cep telefonu numaraları, sipariş teslimat durumları ve platform aracılığıyla sipariş alan kullanıcıların izleme tanımlayıcıları bulunuyor. Bilgisayar korsanı, bu ihlalin Kasım ayında gerçekleştiğini ve toplamda beş milyon kullanıcının bilgilerinin tehlikeye girdiğini ifade ediyor. Ancak verilerin doğrudan Shadowfax sunucularından mı yoksa başka bir ihlal olayının parçası olarak mı elde edildiği henüz net değil.

TechCrunch, izleme tanımlayıcılarını Shadowfax’ın sipariş izleyicisinden geçirerek verilerin bir kısmını doğrulamıştır. Ancak bu doğrulama sırasında kontrol edilen izleme bilgileri geçerliyken, daha sonraki bir aşamada Shadowfax’ın izleme tanımlayıcıları “geçerli olmadığını” belirten bir hata mesajı vermeye başlamıştır.

Shadowfax, Hindistan’ın en büyük isteğe bağlı üçüncü taraf lojistik platformu olarak bilinir. 2015 yılında kurulan şirket, çeşitli büyük e-ticaret ve gıda dağıtım şirketleriyle iş birliği yaparak Hindistan genelinde etkili bir hizmet sunmaktadır. Shadowfax, Flipkart, Eight Roads Ventures ve TPG NewQuest gibi güçlü yatırımcılara sahiptir. Ancak yaşanan bu veri ihlali, şirketin itibarını ciddi şekilde zedeleyebilir.