Kuzey Koreli Hacker Grubu ve Sinbad Bitcoin’e Operasyon

Kuzey Koreli Hacker Grubu ve Sinbad Bitcoin’e Operasyon

FBI ve Hollanda Mali İstihbarat ve Soruşturma Servisi, Kuzey Koreli bilgisayar korsanları ve çeşitli siber suçlular tarafından çalınan fonların aklanması ve işlemlerin gizlenmesi iddiasıyla kullanıldığı öne sürülen bir kripto mikserinin web sitelerine el koydu. ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC), Lazarus Group’u desteklediği düşünülen Bitcoin karıştırıcısı Sinbad’a yaptırım uyguladığını duyurdu.

OFAC, Sinbad’ın, Lazarus Group’un gerçekleştirdiği büyük hack’lerden elde edilen milyonlarca dolar değerinde sanal para birimini işlediğini belirtti. ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, Lazarus Group gibi suç aktörlerinin çalıntı varlıkları aklamasına izin veren hizmetlerin ciddi sonuçlarla karşılaşacağını vurgulayarak, Sinbad gibi kripto karıştırıcıların yasadışı faaliyetleri kolaylaştırmasını engellemek için ellerindeki tüm araçları kullanacaklarını ifade etti.

FBI’dan henüz bir yorum alınamazken, Adalet Bakanlığı sözcüsü yorum yapmayı reddetti. Kripto para izleme firması Elliptic’in önceki açıklamalarına göre, Sinbad’ın çeşitli hack’lerden çalınan fonları aklamak için kullanıldığı belirtilmişti. Sinbad’ın FBI tarafından el konulan web siteleri, operasyonun bir parçası olarak Çarşamba günü gösterilmeye başlandı.

Sinbad, ABD hükümeti tarafından yaptırıma tabi tutulan kripto karıştırıcılar listesine eklenen en sonuncusu oldu. OFAC, Sinbad’ın “ayrım gözetmeksizin yasadışı işlemleri kolaylaştırdığını” ifade etti.