GE Vernova’dan 36 Rüzgar Tribünü

GE Vernova’dan 36 Rüzgar Tribünü

GE Vernova, Hindistan’ın Maharashtra bölgesindeki 97 MW’lık rüzgar enerjisi projeleri için O2 Power Private Limited’den 36 adet 2.7-132 kara rüzgar türbini tedarik etme, kurma ve devreye alma siparişi aldığını duyurdu. Bu anlaşma, Hindistan’ın 2030 yılına kadar 500 GW yenilenebilir enerji kapasitesi hedefine katkı sağlayacak.

Rüzgâr santrali, 2025 takvim yılının başlarında tam faaliyete geçmesi planlanan aşamalı bir devreye alma sürecine tabi tutulacak. GE’nin Hindistan’da üretilen 2.7-132 rüzgar türbinleri, bugüne kadar 3.5 GW’dan fazla sipariş almış oldu. GE Vernova, Asya Pasifik’teki Onshore Wind işinin Bölgesel Satış Lideri Deepak Maloo, O2 Power’a duydukları güven için müteşekkir olduklarını ve bu işbirliğiyle yenilenebilir enerji portföylerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

GE’nin 2.7-132 rüzgar türbini, düşük rüzgar hızlarında sektör lideri performans sunması nedeniyle Hindistan’da tercih edilen bir teknoloji konumunda. GE Vernova, Hindistan’da en büyük rüzgar türbini orijinal ekipman üreticisi (OEM) tedarikçilerinden biri olma yolunda ilerliyor.

O2 Power Rüzgar Başkanı ve Kurucu Ortağı Rakesh Garg, bu ortaklığın rüzgar portföylerini genişletme çabalarının önemli bir parçası olduğunu belirterek GE Vernova’nın güçlü kararlılığına vurgu yaptı.