WhatsApp, Konuşmalarınızı Ek Koruma ile Gizli Tutma Yeteneği Ekledi

WhatsApp, Konuşmalarınızı Ek Koruma ile Gizli Tutma Yeteneği Ekledi

WhatsApp, kullanıcıların özel görüşmelerini daha güvenli hale getirmek ve yetkisiz erişime karşı ek koruma sağlamak amacıyla yeni bir özellik olan “Gizli Kod”u kullanıma sundu. Bu özellik, sohbetlerinizi güvende tutmak için ek bir güvenlik katmanı ekleyerek, telefonunuza erişimi olan birinin dahi sohbetlerinizi bulmasını zorlaştıracak.

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda kilitli sohbetleri kullanıcıların hassas konuşmalarını korumak için tanıtmıştı. Ancak, şimdi sunulan yeni “Gizli Kod” özelliği, telefonunuza yetkisiz erişim sağlansa bile sohbetlerinizi daha da güvenli hale getiriyor. Bu güvenlik önlemi, kullanıcılara özel bir şifrenin arkasına gizleme imkanı tanıyarak, konuşmaların güvenli ve gizli kalmasına yardımcı oluyor.

WhatsApp’ın sohbet kilidi özelliğinde yapılan bu güncelleme, kilitli sohbetleri telefonunuzun kilidini açmak için kullandığınızdan farklı bir parola ile koruma olanağı sunuyor. Kullanıcılar, harfler, sayılar, özel karakterler ve emojiler içeren gizli bir kod belirleyerek sohbetlerini güvence altına alabilirler. Kilitli sohbetler, sohbet listesinden gizlenir ve yalnızca arama çubuğuna gizli kodu yazarak erişilebilir hale gelir.

WhatsApp CEO’su Mark Zuckerberg, WhatsApp Kanalında yaptığı açıklamada, “Artık kilitli sohbetlerinizi yalnızca arama çubuğuna gizli kodu yazdığınızda görünecek şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece hiç kimse en özel konuşmalarınızı ‘istemeden’ keşfedemez” dedi. Bu özellik, kullanıcıların konuşmalarını gizli ve güvenli tutmalarına olanak sağlıyor.

WhatsApp’ın yeni “Gizli Kod” özelliği, kullanıcılara ek bir güvenlik katmanı ekleyerek konuşmalarını daha da güvenli hale getirme imkanı sunuyor. Özellik, global olarak birkaç ay içinde tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale gelecek. Güncellemenin ardında, kullanıcıların sohbetlerini özel ve güvenli tutmalarına yönelik bir adım daha atılmış olacak.