Yılda 10.000 insansı robot üretilecek

Yılda 10.000 insansı robot üretilecek

Agility Robotics, Salem, Oregon’da kuracağı yeni üretim tesisi “RoboFab” ile yılda 10.000’den fazla insansı robot üretme kapasitesine sahip olacak. Şirket, 70.000 metrekarelik fabrikanın bu yıl içinde açılacağını ve Salem’de 500’den fazla işçiyi istihdam edeceğini duyurdu.

Yeni fabrikada Agility Robotics’in ikonik insansı robotu Digits de üretilecek. Digits, depo mallarının taşınmasına, yüklenmesine ve boşaltılmasına yardımcı olan bir robot olarak görev yapacak.

Agility Robotics, bazı müşterilerin ilk Digit’lerin 2024’te teslim alabileceğini ve 2025’te genel pazara sunulacağını belirtiyor. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Damion Shelton, Digits’i yaratmanın temel amacının “Günümüz işgücündeki yaralanmalar, tükenmişlik, yüksek iş gücü devri ve doldurulamayan işgücü boşlukları gibi zor sorunları çözmek” olduğunu ifade ediyor.

İki ayaklı robotların üretimi, Boston Dynamics’in Atlas’ı ve Tesla’nın Optimus robot prototipi gibi rakipler tarafından da denendi. Ancak Agility Robotics’in büyük ölçekli üretim tesisinde binlerce robot üretebilme kapasitesi, şirketi sektördeki rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor. Ancak, bu robotların gerçekten pazara sürülmesi ve kullanıma geçmesi beklenmeden önce, Agility Robotics’in depo robotlarıyla lojistik ve dağıtım sektöründeki boşluğu nasıl dolduracağını görmek için daha fazla zaman geçmesi gerekebilir.