Gmail Kullanıcılarının Gecikmiş E-Posta Sorunları

Gmail Kullanıcılarının Gecikmiş E-Posta Sorunları

Gmail bu hafta iki kez gecikmiş e-posta sorunları yaşadı: biri Perşembe günü, diğeri ise Cuma günü.

Perşembe günü 12:31PM ‘te Google, Gmail’in Çalışma Alanı Durum Gösterge Tablosu’nda “bu sorundan etkilenen müşterilerin e-posta gönderiminde gecikme yaşayabileceğini” belirtti, ancak 17:03’te ET’te şirket, sorunların çözüldüğünü gösteren bir güncelleme yayınladı.

Perşembe sorunları, en azından The Verge’de çalışan iki kişiyi etkiledi. Aynı gün, kişisel e-postalarımızdan iş hesaplarımıza gönderilen e-postaların görünmesi biraz zaman aldı. Garip bir şekilde, iş e-postalarımızdan kişisel Gmail hesaplarımıza gönderilen e-postalar sorunsuz bir şekilde ulaştı. 9to5Google ise tam tersini rapor etti; kişisel e-postaların beklenildiği gibi çalıştığını ancak Çalışma Alanı hesabı e-postalarının beklenildiği gibi gelmediğini belirtti.

Cuma günü Google, 14:24 ‘te Gmail durum mesajında, e-posta gecikmelerinin tekrar 13:52’te başladığını bildirdi. Bu sorunlar daha hızlı bir şekilde çözüldü, Google’ın 15:36 ‘te her şeyin düzeldiğini doğrulamasıyla.

Downdetector’ın verilerine göre, Perşembe günü 700’den fazla kişi Gmail ile ilgili sorun yaşadı. Cuma günü ise bu rakam biraz daha azalarak 100’ün biraz üzerine çıktı; bu nedenle sorunlar geniş çaplı olmayabilir. Ancak sorunlarla başa çıkanlar için bu muhtemelen bir sıkıntıydı – özellikle de ABD’deki iki iş gününün ortasında.

Google, yorum talebine hemen yanıt vermedi