TikTok, Müzisyenlere Yönelik “Sanatçı Hesabı” ile Tanıtım Araçları Sunuyor

TikTok, Müzisyenlere Yönelik “Sanatçı Hesabı” ile Tanıtım Araçları Sunuyor

TikTok, müzisyenlere özel olarak tasarlanmış bir “Sanatçı Hesabı” veya “vitrin” başlattı. Bu yeni özellik, sanatçıların şarkılarını daha fazla tanıtmalarını, gelecek sürümler hakkında bilgi vererek hayranlarıyla etkileşimde bulunmalarını ve yaratıcı süreçlerini paylaşmalarını sağlıyor.

Bu yeni Sanatçı Hesabı, içerik oluşturucuların kendilerini sanatçı olarak tanımlamalarına ve diğer içerik üreticileri arasında öne çıkmalarına yardımcı olan bir etiket içeriyor. Sanatçılar, en az dört şarkı yükleyerek bu etiketi kullanabiliyorlar. Sam Smith, Luke Combs, Shakira ve Meghan Trainor gibi 70.000’den fazla sanatçının bu etiketi kullandığı belirtiliyor.

Ayrıca, müzisyenlere yeni bir şarkıyı 14 gün öncesine kadar tanıtma ve yayından sonraki 30 gün boyunca öne çıkarma imkanı sunan “New Release” adlı bir araç da eklenmiş. BTS gibi popüler gruplar, bu özelliği kullanarak yeni single’larını tanıtarak test ettiler.

Sanatçılar, “Behind the Song” özelliğini kullanarak şarkılarıyla ilgili özel bilgileri paylaşabilir ve müziklerini tanıtabilirler. Ayrıca, görünürlüğü artırmak için ses keşif sayfasının en üstüne bir video sabitleyebilirler.

TikTok, kullanıcıların hızlı bir şekilde TikTok şarkılarını Spotify, Apple Music veya Amazon Music çalma listelerine ekleyebilmeleri için “Müzik uygulamasına ekle” özelliğini de tanıttı. Bu, TikTok’un müzik dünyasındaki varlığını güçlendirmeye yönelik stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.