Google, Android’e Yenilikçi Özellikler Ekliyor

Google, Android’e Yenilikçi Özellikler Ekliyor

Google, Android’in son sürümüne bir dizi yeni özellik ekleyerek kullanıcı deneyimini geliştirmeyi amaçlıyor. Lansmanın yanı sıra, RCS teknolojisinin aylık 1 milyarın üzerinde aktif kullanıcıya ulaşmasını kutluyor.

Android’in yeni sürümü, özellikle mesajlaşma alanında bir dizi iyileştirme içeriyor. “Sesli Ruh Halleri” adlı beta özelliği, sesli mesajlara renkli bir arka plan ve emoji teması ekleyerek daha duygusal ifadelerin iletilmesine imkan tanıyor. “Tepki Efektleri” ise tam ekran animasyonlu emoji tepkileri sunarak mesajlaşmayı daha eğlenceli hale getiriyor.

Ayrıca, Gboard klavye uygulamasına eklenen “Emoji Mutfağı,” kullanıcıların emojileri yeni kombinasyonlar halinde kullanmalarına olanak sağlıyor. Bu kombinasyonlar çıkartma olarak paylaşılabilir.

Akıllı saat kullanıcıları, artık saatlerinden akıllı ev cihazlarını kontrol edebilecekler. Aydınlatma gruplarını temalara göre ayarlamak da mümkün olacak. Ayrıca, akıllı saat kullanıcıları, sesli komutlarla Asistan Rutinlerini başlatabilecekler.

Erişilebilirlik ve güvenlik iyileştirmeleri de getirilen güncelleme, görme engelli kullanıcılar için metin açıklamalarını içeren bir özellik ve telefon aramalarına altyazı ekleyen Canlı Altyazı özelliğinde genişletmeler içeriyor.

Güvenlik tarafında, kullanıcılar FIDO2 güvenlik anahtarları için özel bir PIN belirleyebilecekler ve şifresiz oturum açabilecekler.

Google ayrıca, Android destekli Google TV’ye 10’dan fazla yeni ücretsiz kanal eklediğini de duyurdu.

Bu güncellemelerin bazıları platforma ve bireysel gereksinimlere bağlı olarak değişebilir. Google, bu özelliklerin zaman içinde daha fazla kullanıcıya sunulacağunu belirtti.